Veilig sporten gaat meestal over “hoe kan ik sporten zonder blessures” of “hoe kan ik verantwoord met een zwakke rug, hernia, fybromyalgie,... sporten”. Waar even terzijde het HUPHUP-concept perfect voor geschikt is. Maar dat is voer voor een ander keer.

Zoals jullie allemaal wel gemerkt hebben de laatste weken, het Corona virus is niet meer uit het nieuws weg te denken. Dagelijks zijn er updates over hoeveel besmettingen, er waarbij komen. Gevolgd door de oproep ‘niet te panikeren’ want het is eigenlijk zoiets als een griepvirus. En net zoals bij een griepvirus, is het enkel gevaarlijk voor oudere en/of verzwakte mensen. Dus ja onze leden hebben alvast één groot voordeel, fitte energieke mensen met een gezonde levensstijl horen niet bij de risicogroep. Wisten jullie trouwens dat sporten je beschermd tegen ziek worden? Dat je kans op de meest voorkomende kankers met 30% afneemt als je regelmatig sport? En als je dan toch ziek wordt, je herstel veel sneller verloopt dan bij een inactieve persoon?

Goed om weten natuurlijk dat jullie sportievelingen nergens bang voor moeten zijn. Maar we spelen liever ‘safe dan sorry’. Dus hebben we, als een plek waar mensen graag samenkomen, extra richtlijnen voor onze medewerkers uitgeschreven.

 

Reinigen & ontsmetten
De toestellen en alle oppervlakken in de club waar klanten mee in contact komen (deurklinken, waterkraan, koffiemachine,…) worden op regelmatige tijdstippen gereinigd en ontsmet. De zittingen en de displays van de toestellen worden elk uur onder handen genomen. Niet vergeten! De beste manier om besmetting te voorkomen is je handen regelmatig en grondig (40 à 60 sec.) met water en zeep wassen. Doen! Je beschermt er jezelf en anderen mee. 

Hoe je handen ‘goed’ wassen? 

  • Onder stromend water  

  • Gebruik (vloeibare) zeep 

  • Wrijf de zeep over de hele hand, tussen de vingers en onder de nagels 

  • Handen wassen duurt 40” (of twee coupletjes van ‘lang zal ie leven’)

  • Spoel je handen goed af 

  • Droog je handen aan de papieren wegwerphanddoeken

Voorzorgsmaatregelen
Ook al is het volledig onschuldig, iedereen met symptomen van hoesten, verkoudheid worden gevraagd niet naar de club te komen. Onze medewerkers zullen leden die met deze symptomen naar de club vriendelijk maar kordaat vragen hun training uit te stellen tot ze genezen zijn. Coaches die symptomen vertonen moeten uiteraard ook thuisblijven.  
We zijn ons ervan bewust dat dit laatste een probleem kan geven voor de bezetting. Misschien zal het noodzakelijk zijn de uren tijdelijk even aan te passen. Leuk is dit niet, maar we houden het graag veilig voor iedereen. En als we met z'n allen enkele voorzorgsmaatregelen nemen, zal deze situatie snel onder controle zijn. 

 Enkele betrouwbare sites om meer te leren over het coronavirus:info-coronavirus.be/nl,zorg-en-gezondheid.be/mers-coronavirus