HUPHUP als medicijn

Ongeveer 80% van de Belgische bevolking heeft last van rugpijn. Pijnstillers kunnen tijdelijk soelaas bieden, maar zijn geen permanente oplossing tegen je rugpijn.

Ondertussen weten we beter. Je rug laten 'rusten' en niet belasten is onmogelijk. Onderzoek wijst uit dat bewegen dé manier is om te herstellen van rugklachten.

Welke rugklachten komen in aanmerking?

Rugpijn is de verzamelnaam voor verschillende klachten aan de rug, met of zonder uitstraling naar been en bil.  Er wordt onderscheid gemaakt tussen aspecifieke rugpijn en rugpijn als gevolg van specifieke oorzaken, en tussen acute en chronische rugpijn. We spreken van acute rugpijn wanneer de symptomen gedurende 0 - 6 weken optreden, van subacute rugpijn van 6 - 12 weken & chronische rugpijn bij langer dan 12 weken.

Heb jij één van de volgende diagnoses gekregen? Dan kan HUPHUP zeker een oplossing bieden.

 • rughernia
 • vernauwing van het wervelkanaal of Stenose
 • ziekte van Bechterew
 • afgegleden wervel of Spondylolisthesis
 • lumbago
 • lordose
 • kyfose
 • scoliose
 • ischias.

Volgende aandoeningen zijn een tegenindicatie om te trainen bij HUPHUP: Tumoren van de rugwervels, bacteriële infectie van de rugwervels of rugwervelfracturen in een acute fase. We verwijzen je graag door naar je arts of specialist. 

Wat kan HUPHUP voor je doen?

Beweging bewijst zich meer en meer als de meest aangewezen manier om te herstellen van je rugklachten. Wanneer je rust verzwakken je spieren namelijk heel snel. Je spieren ondersteunen je rug, en zonder ondersteuning wordt je rug nog meer instabiel. Net deze instabiliteit is de oorzaak van je rugproblemen.  

De oplossing is de belastbaarheid van het lichaam in zijn geheel te verhogen! Heel ons bewegingsapparaat hangt aan mekaar en is maar zo sterk als zijn zwakste schakel. Je rugspieren en buikspieren versterken zonder je bilspieren en beenspieren te versterken heeft geen zin. Een onevenwicht in je benen heeft namelijk ook een nefaste invloed op de stabiliteit van je wervelkolom.   

HUPHUP gaat daarom heel het bewegingsapparaat aanpakken, het stap voor stap versterken waardoor de belastbaarheid terug gaat stijgen, en de structuren weer beweeglijk maken die een normale functie van je rug verhinderen.   

Onze garanties

 • De HUPHUP-methodiek werd ontwikkeld in samenwerking met artsen, kinesitherapeuten, diëtisten en sportwetenschappers.
 • HUPHUP® voert een permanent bijscholingsbeleid voor zijn coaches en management. Elke vrijdag namiddag neemt elke HUPHUP-coach deel aan onze interne opleidingen.
 • HUPHUP® gaat, zoals het hoort, uit van een holistische aanpak, met 6 pijlers: je spieren versterken, je conditie verbeteren, je beweeglijkheid en lenigheid verbeteren, informatieoverdracht over voeding en trainen, gedragsverandering: trainen op afspraak en sociale contacten met gelijkgestemde mensen.

Maak komaf met je rugklachten

HUPHUP helpt je om definitief afscheid te nemen van je rugklachten. Kom een week gratis proberen en maak kennis met onze methodiek.

Start je gratis proefweek