Ongeveer 80% van de Belgische bevolking heeft last van rugpijn. Pijnstillers kunnen tijdelijk soelaas bieden, maar zijn geen permanente oplossing tegen je rugpijn. Vroeger werd rust of, als laatste redmiddel, een operatie voorgeschreven. Ondertussen weten we beter. Je rug laten 'rusten' en niet belasten is onmogelijk. Onderzoek wijst uit dat bewegen dé manier is om te herstellen van rugklachten.

Daarom organiseert HUPHUP een rugstudie waarbij je 6 weken onder begeleiding komt sporten om je rugklachten definitief te stoppen.

Wat mag ik verwachten van deze rugstudie?

Je komt gedurende 6 weken sporten onder begeleiding van onze coaches en geheel volgens de HUPHUP-methodiek. Deze methodiek is ontwikkeld in samenwerking met artsen, kinesitherapeuten , sportwetenschappers en diëtisten. Tijdens één sessie, sport je 35 minuten op de Milon cirkel & Five toestellen om je spieren te versterken, maar ook om je conditie, beweeglijk- en lenigheid te verbeteren.

Je krijgt een aangesterkte rug en een algemeen verbeterde conditie waardoor je fitter en flexibeler bent  en je functioneert met minder pijn of zelfs helemaal pijnvrij in het dagelijkse leven. Na 6 weken tot 3 maanden verbeteren ook chronische rugklachten. Blijven trainen of preventief HUPHUP®-pen raden we je ten stelligste aan: je klachten zullen minder frequent optreden of zelfs volledig wegblijven, je levenskwaliteit verbetert aanzienlijk.

De opbouw van jouw krachttoename en de verbetering van jouw conditie en levenskwaliteit worden gemeten. We voorzien hiervoor 3 evaluatiemomenten tijdens de rugstudie.

  1. Bij aanvang van de meting, jouw startdatum
  2. Een eerste evaluatie tijdens je trainingsperiode
  3. Een eindevaluatie en nabespreking met jouw coach na het beëindigen van de sessie

Jouw resultaten worden anoniem en louter statistich verwerkt zodat we dit kunnen gebruiken om nog meer mensen te overtuigen dat sporten helpt tegen rugklachten. 

Koffie, thee,…, een gezellige en motiverende babbel krijg je er volledig gratis bij!

Wat verwachten we van jou?

Om tot de beste resultaten te komen, verwachten we ook enkele dingen van jou:

  • je komt tweemaal per week een sessie onder begeleiding sporten
  • je komt gedurende 6 opeenvolgende weken sporten
  • je vult waardheidsgetrouw de evaluatieformulieren in
  • je hebt in de laatste 6 maanden geen krachttrainingsprogramma gevolgd
  • je gaat akkoord met de algemene voorwaarden over gezond en veilig sporten bij HUPHUP®

Voor wie is deze rugstudie?

Iedereen die af en toe of chronisch last heeft van rugklachten is welkom voor deze rugstudie. Volgende aandoeningen zijn een tegenindicatie om actief te sporten, we verwijzen je graag door naar jouw arts of kinesist: bacteriële infectie van de rugwervels, een tumor in de rugwervels, een wervelfractuur in acute fase of een neurologische uitval.

En wat kost het?

Om deel te nemen aan deze rugstudie vragen we voor 6 weken sporten een éénmalige deelname in de kosten van 60 euro*

*Indien de eerste 2 trainingen niet kunnen vervolledigd worden wegens te veel pijn wordt de deelname in de kosten teruggestort. Nadien is er bij het voortijdig verlaten van de studie GEEN terugstorting van de deelnamekosten meer mogelijk.

Ja, weg met die rugklachten!

Wil je graag deelnemen aan onze rugstudie? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op.

HUPHUP, waar wacht je nog op?

Er namen al meer dan 100 mensen succesvol deel aan onze studie!