Rug-, nek- of gewrichtsklachten

Wij hebben al een tijdje onze Five beweeglijkheid toestellen in onze clubs, maar in het verleden werden deze toestellen vooral gebruikt als een soort van ‘stretching’ na de training.
 
In Duitsland werden deze toestellen echter door heel wat therapeuten ingezet om heel effectief rug- nek- en gewrichtsklachten te behandelen. Deze oefentherapie bleek zo doeltreffend dat deze nu door de Duitse overheid terugbetaald wordt als medische behandeling. Helaas zijn we in België nog niet zo ver, maar deze oefentherapie is wel gewoon inbegrepen in je lidmaatschap.
Wanneer we deze toestellen inzetten als therapie gaan we de oefeningen doen voor de training. Je gaat ook leren de toestellen anders te gebruiken, niet meer passief stretchen, maar actief je spieren opspannen. Een wereld van verschil!

Hoe werken de Five oefeningen als therapie voor Rug- nek- en gewrichtsklachten?

De meest van deze klachten worden veroorzaakt door onze levensstijl. Door het velen zitten verkorten onze spieren én het bindweefsel dat deze spieren met mekaar verbindt, de fascia. De spieren en fascia werken samen in ketens, en een probleem ter hoogte van je knie kan problemen veroorzaken in je nek. Met de nieuwe manier van trainen op de Five gaan we alle functionele ketens soepel en beweeglijk maken. Waar ook het probleem in de keten zit, door heel de keten in zijn geheel te bewerken gaat de zwakste schakel het meest aangesproken worden.

Door twee maal per week op het probleem te werken merk je al na een paar weken een duidelijk merkbare verbetering van de pijnklachten. Rust geneest niet! Een gewicht dat je in het gips stopt krijgt volledige rust, maar doet daarna pijn bij elke beweging. Enkel beweging geneest. De five oefeningen als therapie herstellen de beweging, maken spieren en spierfascia soepel, en pijnklachten verdwijnen.

Heb jij klachten?

Probeer dan onze Five therapie oefeningen door hier je gegevens achter te laten. We laten je dan gratis en vrijblijvend een week trainen.


Ben je tevreden van het resultaat? Vertel het dan zeker aan je vrienden en familie. Oefenen is veel beter en gezonder als rust en medicatie.