SkillCourt

HUPHUP is erg trots dat het de eerste club is in Benelux die de unieke Skillcourt kan aanbieden.

Elke beweging begint in het hoofd!

Skillcourt combineert cognitieve training met visuele prikkels, logisch denken en coördinatieve respons. Hierdoor worden snelheid, zicht, kennis, intelligentie en motoriek verbeterd.

Dit klinkt heel ingewikkeld, maar de praktijk is gelukkig supereenvoudig. Een testje meet hoe snel jij de informatie, die je met je ogen ziet, in je hersenen verwerkt, en deze omzet naar een gepaste bewegingsreactie. Hierna krijg jij een aantal op jouw niveau aangepaste leuke oefeningen die spelenderwijs jouw vaardigheid om snel visuele prikkels om te zetten naar een aangepaste beweging gaan verbeteren. Elke oefening is een nieuwe test, en bij elke nieuwe training krijg jij een aangepaste nieuwe uitdaging. 

“Elke beweging begint in het hoofd!”

Waarom zou jij trainen op de Skillcourt?

 • Veilig in het verkeer
  Jezelf begeven in het verkeer is steeds reageren met je lichaam op wat je ziet. Trainen op Skillcourt zal je reactiesnelheid verhogen en je lichaam en hoofd trainen. Reeds vanaf de leeftijd van 35 jaar begint je reactiesnelheid te dalen. Op latere leeftijd kan je ervaren dat je steeds meer onzeker wordt in het verkeer omdat alles zo snel lijkt te gaan.  Skillcourt is dé oefening om je zekerheid in het verkeer te behouden of terug te winnen. 
   
 • Braintraining
  Je hersenen training is belangrijk op elke leeftijd. Dat weten we allemaal. Sudoku ’s en kruiswoordraadsels oplossen, zet maar 1% van je hersencapaciteit in werking. Dat is geen training. Een training zoals Skillcourt zet zowel de hersengebieden die visuele prikkels verwerken, je denkend brein, als je motorisch brein in beweging. Een ongekend aantal hersencellen worden aan het werk gezet. Dit stimuleert zelfs het aanmaken van nieuwe verbindingen tussen de hersencellen. Skillcourt is de meest efficiënte manier van braintraining die er bestaat. Gelijkaardige maar aangepaste oefen-opstellingen helpen zelfs mensen met gevorderde dementie weer meer contact met de realiteit te maken. 
   
 • Valpreventie
  De meeste incidenten met betrekking tot vallen zijn vermijdbaar. Als we ouder worden vallen we vaker omdat je spieren te laat reageren op wat je ziet. De verbinding tussen de ogen en de benen is de langste weg die een zenuwimpuls moet afleggen. 
 • Sporters
  Bijna elke voetbalploeg in de Duitse Bundesliga heeft Skillcourt. Ook Ajax heeft recent Skillcourt aangeschaft. Deze ploegen gebruiken Skillcourt om het ruimtelijk inzicht te oefenen, de reactiesnelheid te verbeteren, en als blessurepreventie.

 • ADHD en concentratiestoornissen
  De onderwijswereld in Nederland heeft ook een grote belangstelling voor onze Skillcourt. Studies hebben aangetoond dat kinderen met ADHD tot 50% minder rilatine nodig hebben als zij oefenen op de Skillcourt. Voor kinderen met minder ernstige vormen van ADHD kan de Skillcourt nog efficiënter zijn. Skillcourt gaat in Duitsland een grote studie opzetten die de effecten van Skillcourt wetenschappelijk zal aantonen.