“Wordt krachttraining straks terugbetaald door mutualiteit?”

Recent lazen wij een mooie reactie van Dr. Ingo Froböse, sportwetenschapper aan de universiteit van Keulen (DE), waar hij prof is in preventie- en rehabilitatiewetenschappen.

Hij geeft aan erg blij te worden van de vele mensen die vandaag aan fitness doen. Tevens viel het hem op dat net die mensen die het echt nodig hebben nog steeds de weg naar de fitnesscentra niet vinden.

Hij stelt dat vanaf een leeftijd van 50 krachttraining zo belangrijk wordt voor de gezondheid dat het moet terugbetaald worden door de mutualiteiten. Door de preventieve effecten ervan zou de overheid een gigantische besparing op de gezondheidszorg realiseren.

Helaas zijn we nog ver af van een volledige terugbetaling van je fitnessabonnement. Nog veel te weinig mensen zijn op de hoogte van de vele voordelen die krachttraining biedt. We hebben hiervan een overzicht gemaakt, lees hier verder.

Krachttraining als medicijn

Krachttraining is niet alleen een effectieve manier om spieren op te bouwen en sterker te worden, het heeft ook tal van gezondheidsvoordelen. Uit onderzoek blijkt dat regelmatige krachttraining kan dienen als een krachtig geneesmiddel voor verschillende aandoeningen en ziektes.