We worden geboren als een hulpeloze baby. We groeien op, we spelen, ravotten en bouwen spieren op. Tot je 25ste levensjaar blijf je sterker worden.

Op dat moment sta je op het top van de berg. Helaas gaat het vanaf dan enkel naar beneden. Hoe snel? Dat bepaal je helemaal zelf! Zonder sporten volg je de zwarte lijn en daalt je levenskwaliteit met het ouder worden. Door te sporten kan je de groene lijn volgen. Je kan rug en nekklachten vermijden, je voorkomt artrose en blijft ook op oudere leeftijd fit en vitaal. 

Aan jou de keuze! 

Het belang van je spieren voor je gezondheid en je levenskwaliteit wordt steeds duidelijker. Voor jong en oud! 

  • Onze jeugd zit heel de dag op school. Thuis zitten ze graag achter de computer of op de tablet. Onze jeugd wordt steeds minder fit, en zal op veel jongere leeftijd de nadelen ondervinden van verlies aan spierkracht. Zij volgen helaas vaak de rode lijn. 

  • Spieren ondersteunen je rug en gewrichten.  Bij veel mensen zijn op 35 jarige leeftijd de spieren al zo verzwakt dat ze de rug en de gewrichten niet meer voldoende ondersteunen. Gevolg: Rug- en nekklachten.

  • Sterke spieren blijven soepel, bewegen kost geen moeite. Je spieren vangen de dagelijkse belasting op, en niet je gewrichten. Doordat we allen te weinig bewegen valt deze bescherming van de spieren steeds sneller weg, en worden we onnodig geconfronteerd met artrose en dus pijnlijke gewrichten. 

  • Spieren verhogen je metabolisme en houden je slank. Naast voeding is te weinig beweging de voornaamste reden dat er steeds meer mensen met een ongezond gewicht kampen. Ook meer en meer kinderen. 

  • Op latere leeftijd wordt training belangrijker als ooit! Spieren zorgen ervoor dat je vlot de trap op kunt, dat je kan sporten, spelen met de kinderen of kleinkinderen. 

  • Spieren beschermen je lichaam tegen het ouder worden! Door de spieren te trainen maken je spieren myokines vrij. Deze myokines zorgen ervoor dat de rest van je lichaam het signaal krijgt dat het lichaam jong moet blijven. Dit zit in onze genen. Als we niet meer bewegen denkt het lichaam dat de stam ons niet meer nodig heeft, onze rol is uitgespeeld, en langer leven zou enkel de stam nog belasten. Als we blijven bewegen geven de spieren het signaal dat onze rol nog niet uitgespeeld is. 

  • Door je spieren te trainen kan je terugreizen in de tijd! Als je de spierkracht van 10 jaar geleden terug kan winnen, zal je je ook opnieuw 10 jaar jonger voelen. 

  • Spiertraining heeft een rechtstreekse invloed op je hersenen. Sporten beschermt tegen Alzheimer, meer als gelijk welk medicijn. 

  • Wanneer je spieren niet meer sterk genoeg zijn om je lichaam zonder moeite te bewegen geraak je gekluisterd aan je stoel. Bewegen kost moeite, alles doet zeer. We hebben thuisverzorging nodig of we moeten naar het rusthuis. Het is nooit te laat om je spieren sterker te maken, maar voorkomen is beter dan genezen. 

  • Door je spieren sterk te houden kan je jezelf ervan verzekeren dat je nooit hulpbehoevend wordt. Je kan blijven genieten van het leven. Je hebt 40% meer kans op vroegtijdig overlijden als je te weinig beweegt. 

Je spieren sterk houden kan heel eenvoudig bij HUPHUP. 2x per week 35 minuten volstaan om je spieren te behouden, en zelfs om je spieren weer op te bouwen. Onze milon toestellen zorgen ervoor dat trainen veiliger en efficiënter is als in een gewone fitness. Onze coaches en het trainen op afspraak zorgen ervoor dat jij deze gezonde gewoonte met veel plezier kan volhouden.