HupHup het slimme fitness centrum

Vanwaar de naam HupHup voor een ‘fitness’ centrum? 

“Hup, hup”  roep of zeg je tegen iemand als je hem wil aanmoedigen of motiveren om iets te doen. Hup hup, gauw naar bed bijvoorbeeld. 

HupHup wil mensen aanmoedigen om in beweging te komen. Niet zomaar wat bewegen, maar om voldoende intensief te bewegen zodat de spieren sterker worden. Sterke spieren zijn namelijk essentieel voor je gezondheid, maar ook voor je levenskwaliteit. 

De laatste jaren vindt de wetenschap steeds meer bewijs dat het verlies van spierkracht de voornaamste oorzaak is van onze zogenoemde ‘beschavingsziektes’. Rugklachten, kankers, hart en vaatziekten, diabetes, alzheimer, … komen steeds meer voor en steeds op jongere leeftijd. Wie onvoldoende sterke spieren heeft zal tot 40% meer kans hebben om voortijdig te overlijden aan een van deze ziektes. Bovendien zorgt het verlies van spierkracht ook snel voor een verlies van pijn vrijheid, en dus levenskwaliteit. Sterke spieren ondersteunen je rug en je gewrichten en beschermen deze tegen pijn. Sterke spieren zorgen er op latere leeftijd ook voor dat mensen zelfstandig kunnen blijven wonen, op city trip kunnen, kortom genieten van het leven. 

Wij verliezen allen veel sneller spierkracht als onze ouders en grootouders doordat onze maatschappij meer en meer afgestemd is op gemak en comfort. We zitten veel te veel en bewegen te weinig. Twee keer per week gewoon bewegen is onvoldoende als tegengif. Ook mensen die wekelijks sporten worden jaar na jaar minder sterk als zij niet specifiek aan krachttraining doen.  Het is belangrijk dat je voldoende intensief beweegt om je spieren sterker te maken. Bij HupHup kan dat met veel minder moeite en veel veiliger als in een gewone fitness.

Daarom hup hup, kom uit de zetel. Kom uit je routine. Stap binnen bij HupHup. Samen gaan we je spieren weer sterker maken, en je levenskwaliteit verbeteren.