Een hartverwarmend succes !

Maandag 17 februari was het dan zover… al het ingezamelde speelgoed van ons goeddoel actie “sporten voor speelgoed” werd aan de speelgoedbank Inner Wheel Hasselt afgegeven. Van een succesvolle actie gesproken… zoveel speelgoed dat we een kleine vrachtwagen, een aanhangwagen en een auto nodig hadden om al het speelgoed te vervoeren. Om 14u kwamen we aan bij hun opslagplaats. De vrijwilligers van de speelgoedbank konden hun ogen niet geloven: “We zijn al blij als ze met een aanhangwagen speelgoed komen brengen en zie nu… ’t is niet te geloven”.

 

De gehuurde camion werd deskundig geparkeerd en vol enthousiasme vlogen we erin om alle speelgoed uit te laden. Geen sinecure zo bleek, het magazijn is enkel via een smalle doorgang van zo’n 30 m te bereiken. Handen uit de mouwen en sjouwen maar. ’t Is voor een goeddoel zei de chauffeur en hij hielp enthousiast mee. “Wij moeten vandaag niet meer gaan trainen” zeiden de Milon-techniekers… iedereen kreeg een goede work out en zo’n 2 uur later stond alles in het magazijn van de speelgoedbank.

En nu begint het echte werk pas... al het speelgoed wordt gecontroleerd, gepoetst, hersteld, handleidingen opgezocht, indien nodig aangevuld… door de toegewijde vrijwilligers van de speelgoedbank. Enkel als het voldoet aan hun strenge normen wordt het mooi ingepakt en gestockeerd. “Er gaan hier zo’n 600 pakketten speelgoed voor kansarme kinderen per jaar de deur uit” wist Mia ons te vertellen. “We starten nu met alles te verwerken om voldoende voorraad te hebben tegen Sinterklaas en Kerst. Ieder kind heeft recht om te spelen ongeacht de financiële situatie. Door te spelen kunnen ze zich ook ontwikkelen. Wij zetten ons graag in om hun leven een beetje leuker te maken.” Hoe weet je nu welke kinderen hier nood aan hebben? De speelgoedbank verdeelt niet zelf, bestaande netwerken rond kinderarmoede geven door waar er nood aan is, halen de pakketten op en verdelen ze onder de kinderen. Zo komt het terecht op de juiste plaats.

Dank je wel aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen, zonder jullie inzet hadden we dit nooit kunnen realiseren.

 

Meer info over de speelgoedbank: www.speelgoedbank.eu