7 MEI 2024 WERELDASTMADAG

Wereldastmadag is een belangrijke gelegenheid om stil te staan bij de impact die deze aandoening heeft op het dagelijks leven.

Training kan een waardevolle aanvulling zijn op de behandeling van astma.

Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen mensen met astma genieten van de vele voordelen die regelmatige lichaamsbeweging biedt.

Images by Freepik

De voordelen van training voor mensen met astma

Verbeterde longfunctie

De longen worden sterker en effici├źnter.

Verminderde symptomen

Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging de frequentie en ernst van astmasymptomen kan verminderen.

Betere controle over astma

Het beoefenen van regelmatige lichaamsbeweging kan mensen met astma helpen om hun aandoening beter onder controle te houden.

Veilig trainen met astma

Hoewel training vele voordelen heeft, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het beoefenen ervan als je astma hebt. Overleg met de arts, het gebruiken van de medicatie voor de training en langzaam opbouwen zijn hierin belangrijke tips.

Overleg met een arts

Jouw arts kan je adviseren over de juiste intensiteit en type oefeningen die geschikt zijn voor jouw specifieke situatie.

Gebruik je medicatie vooraf

Dit kan helpen om mogelijke symptomen tijdens het sporten te verminderen.

Begin rustig en bouw langzaam op

Begin met lichte oefeningen en bouw langzaam de intensiteit op. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en te stoppen of rust te nemen als je je ongemakkelijk voelt of ademhalingsproblemen ervaart.

Onze coaches kunnen jouw helpen. Wij stellen een programma voor jou op zodat jij langzaam kan opstarten en naargelang jouw kunnen kan opbouwen.