Klinkt dramatisch, maar we kunnen onze ogen niet blijven sluiten. Overgewicht is een stille moordenaar. Naar schatting sterven elk jaar 15.000 mensen aan de gevolgen van ongezonde eetgewoonten. De huidige Corona crisis heeft ter vergelijking tot vandaag aan iets meer dan 10.000 mensen in België het leven gekost. Daarbij komt dan nog dat 77% van de mensen die na een Corona besmetting op de intensieve afdeling terecht komt aan overgewicht lijdt.  Eén van de verklaringen zou zijn dat het buikvet een belangrijke factor zou zijn in het verstoren van ons natuurlijke afweersysteem. Een gezond gewicht is vandaag dus belangrijker als ooit.

Helaas is 95% van de diëten tot mislukken gedoemd. Een studie aan de universiteit van Adelaide toonde dit feit dat wij allen helaas kennen aan. Diëten werkt maar tijdelijk. Toch bestaat er een relatief eenvoudige oplossing. Een combinatie van ‘slim sporten’ en van ‘anders eten’.

Slim Sporten

Wat vind jij slim? 3 tot 5 keer per week een uur sporten, of twee keer per week 35’ sporten? Wij bij HUPHUP vinden dat laatste ‘slim’. In het eerste geval sport je voornamelijk om calorieën te verbranden. Helaas moet je gemiddeld 15 tot 20 uren sporten om 1 kg vet te verbranden. Als je slim gaat sporten is de focus op je lichaam zich te laten aanpassen om dag en nacht meer calorieën te verbranden door je stofwisseling te verhogen. Dit geef veel meer effect, en dit is ook gemakkelijker voor een lange termijn vol te houden. HUPHUP is de specialist in Slim Sporten. Je kan dit gratis én vrijblijvend in elke HUPHUP-vestiging komen uittesten.

Anders eten

Anders eten, niet minder. Het hongergevoel kan je niet verslagen. Wij leren onze klanten hoe ze gemakkelijk, snel, goedkoop, lekker anders kunnen leren eten. Stap voor stap. We zeggen niet dat het vanzelf gaat. Je gaat wat discipline nodig hebben, maar honger ga je nooit lijden! We leren je in 4 stappen de gezonde keuzes te maken. Deze voedingscursus is helemaal gratis voor onze klanten. Deze cursus kan je in onze clubs volgen, maar wij bieden nu ook de mogelijkheid om deze cursus online te volgen. Meld je vandaag nog aan! 


Bronnen

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/04/05/15-000-sterfgevallen-per-jaar-door-ongezonde-eetgewoonten/
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(19)30041-8/fulltext
https://www.nieuwsvoordietisten.nl/relatie-obesitas-immuunsysteem-en-corona/
https://www.adelaide.edu.au/news/news64722.html
https://www.scientias.nl/daarom-dieet-95-procent-gevallen-gedoemd-mislukken.