HIPSCT

Bij Huphup werken we met professionele Milon toestellen die opgesteld staan in een cirkel. Er is altijd een coach aanwezig die je helpt om op de juiste manier te trainen om zo je doelen op een snelle en efficiënte manier te bereiken. Minder moeite, meer resultaat is onze visie.

Een van de geheimen van ons concept is het wetenschappelijke principe van HIPSCT! Wat is dat nu precies? Heel simpel uitgelegd komt het erop neer dat je niet veel of lang hoeft te trainen om resultaat te bereiken, het belangrijkste is dat de tijd die je bezig bent je effectief traint, niet zomaar wat bewegen maar jezelf gericht voldoende belasten om vooruitgang te maken. Dit zowel op het gebied van kracht maar zeker ook cardio. Je kan dit heel gemakkelijk uitleggen aan de hand van een voorbeeld…. Als je elke dag 5 km gaat wandelen zal je nooit 10km kunnen lopen. Met andere woorden, je moet jezelf voldoende uitdagen om vooruitgang te maken. Anders ga je na verloop van tijd zelfs achteruit.

Het verliezen van spierkracht en spiermassa gebeurt al zeer vroeg, tussen je 26ste en 30ste ben je op je sterkst, daarna gaat het achteruit, steeds sneller achteruit naarmate je ouder wordt. Tenzij je gericht gaat trainen, niet veel of lang maar, juist zwaar- en lang genoeg om je spieren te verbeteren. Daarom kiezen we met HupHup voor het HIPSCT principe, we gaan je aan het werk zetten in een circuit training waarbij we voldoende zware inspanning afwisselen met voldoende rust. Op deze manier voelt je training nooit super zwaar en heb je toch niet veel tijd nodig om je doelstelling te bereiken maar gaat je lichaam zich wel aanpassen. Onze coaches en het Milon systeem houden daarbij een oogje in het zeil en zorgen ervoor dat je trainingen op tijd worden aangepast aan je verbeterde niveau. Op deze manier hoef je niet meer of langer gaan te sporten om toch fitter en fitter te worden.