Werken aan je lichaam en gezondheid doe je niet alleen bij HUPHUP. Onze coaches zijn jouw persoonlijke motivator. Maar bezitten ze wel de juiste kennis om jou te helpen? Zeker en vast! Met een grondige selectieprocedure én interne opleidingen staan ze paraat om met jou aan de slag te gaan.

HUPHUP coach

Klaar, set en cast!

Niet iedereen kan zomaar coach worden bij HUPHUP. Op basis van hun CV en vorige ervaring worden ze uitgenodigd voor een Casting Day. Geen zorgen, onze coaches zijn geen acteurs. Maar op deze dag worden ze wel op de proef gesteld tijdens vier opdrachten! Zo vormen we een duidelijk beeld over hoe de kandidaat in het werkveld functioneert.

Op het einde van die dag voeren we individuele gesprekken, om af te toesten of de persoon het HUPHUP-DNA bezit. De kandidaten die overblijven mogen één dag meedraaien in een club om zo van de sfeer te proeven op de vloer!

De eerste stap naar expert

Ziezo, de coaches zijn gekozen en zetten hun eerste stap bij HUPHUP! Voordat ze in een HUPHUP club terechtkomen volgen ze een opleidingstraject zodat ze elke HUPHUP’er kunnen verderhelpen. Van interne processen tot het begeleiden bij oefeningen, nadien is de coach klaar voor actie!

Gezonde dosis theorie en praktijk

Ook de huidige coaches worden steeds bijgeschoold. Elke vrijdagnamiddag kruipen ze terug achter de “schoolbanken”, waarbij ze gedurende 4 weken rond één thema werken met interne of externe experts. Buiten theoretische kennis gaan ze ook aan de slag met praktijkoefeningen!

Om iedere HUPHUP’er met raad en daad bij te staan komen er verschillende thema’s aan bod. Van diverse soorten aandoeningen (zoals rugklachten of diabetes) tot voedingsleer. Zo creëert de coach een brede waaier aan kennis die voor elke HUPHUP’er van belang is!

Wat betekent dit voor jou als HUPHUP'er?

Wanneer je komt sporten bij HUPHUP weet je dus dat je een beroep kan doen op goed opgeleide coaches die weten welk probleem je hebt én nog belangrijker: hoe je het probleem kan oplossen. In de doordeweekse fitnesszaak tref je vaak geen opgeleide begeleider aan waardoor je alle oefeningen op jezelf dient af te werken. Hierdoor is de kans vrij groot dat je de oefeningen verkeerd doet en eventueel zelfs meer schade aanricht aan je lichaam dan dat je oplost!

Hoe kunnen we jou helpen?

Benieuwd wat onze coaches voor jou kunnen betekenen? Vraag een gratis proefweek aan en ontdek het zelf. 

Vraag een gratis proefweek aan