Bijna iedereen heeft wel eens last van rugpijn. Een ongemakkelijk gevoel wanneer je opstaat of chronische pijn die je doorheen de dag niet loslaat. Eén ding staat vast, je moet blijven bewegen! Dat is misschien niet je eerste reactie, maar wel cruciaal om komaf te maken met jouw rugpijn. Wij leggen je uit waarom!

Een sterke basis om op te bouwen

Al doe je boodschappen of speel je met de kleinkinderen, je rug is essentieel om je dagdagelijkse activiteiten uit te voeren. Maar bestaat er dan een wondermiddel? De oplossing is geen medicijn dat je verlost van je rugpijn, maar bewust bewegen om de herstelling te bevorderen. Zodra je rust, verzwakken je spieren die net essentieel zijn voor de ondersteuning van de rug. Hierdoor creëer je instabiliteit die vaak de oorzaak is van je rugklachten.

Heel ons lichaam is één bewegingsapparaat. Alles is nauw met elkaar verbonden waardoor je het lichaam in één geheel moet zien. Zo verlicht je rugpijn niet enkel door te focussen op je rugspieren, maar door je core stability aan te pakken. Hierbij pak je de stabiliteit van jouw bewegingen en positie aan vanuit je kern. Zo versterk je het volledige lichaam!

Stap voor stap naar meer stabiliteit

Maar hoe vaak moet je dan bewegen en welke oefeningen werken het best? Cardio Training en High Intensity Progressive Strength zijn bewezen trainingsvormen die je snel kracht geven en waarmee je conditie opbouwt over je hele lichaam.

Geen zorgen, dit betekent niet dat je als een gek moet gaan trainen. Door gerichte oefeningen te doen die je spiergroepen trainen, maar niet overbelasten kan je jouw pijn voelbaar verminderen. Dat concludeerde ook Prof. Klaus Baum van de sporthogeschool aan de Universiteit van Keulen. Tijdens zijn studie werd de Milon Cirkel gedurende acht weken, 2 keer per week gebruikt. De Milon toestellen trainen belangrijke spiergroepen met acht krachtuithoudingsoefeningen en twee duuroefeningen.

Uit de resultaten bleek dat gestructureerde medische training bij lage rugklachten moest aanbevolen worden!*

Rugprogramma op maat

Wil je ook komaf maken van jouw rugpijn? Bij HUPHUP train je gedurende 6 weken onder begeleiding van experts met de MILON-cirkel. De training wordt volledig op maat van jouw rugprobleem afgestemd om de pijn voelbaar te verminderen. Zo kan je vol energie je dagdagelijkse taken uitvoeren!

Ja, ik schrijf me in!

* K. Baum, U. Hofmann and F. Bock, The Influence of an Eight Week, Structured Strength-endurance Training on Pain Perception and Health-related Quality of Life in Patients with Non-specific Low Back Pain: Who Profits?, Journal of Applied Life Sciences International, 2394-1103,Vol.: 17, Issue.: 4